Tuotteet

Gunnel Englund björnbärssylt.

Hilloja

Hillojeni maku on puhdas. Hillot valmistetaan artesaaniruoan käsityöperiaatteiden mukaisesti ilman lisäaineita. Osaa hilloistani on saatavilla pelkästään kausituotteina. Usein saatavilla olevia ovat karhunvatukka- sekä mansikka-raparperihillo.

TILAA ENNAKKOON
Gunnel Englunds svartvinbärssaft.

Mehuja

Mehuja valmistan useimmiten tilan omista raaka-aineista. Kesäisin tarjolla on suosittua raparperi-mansikkamehua. Valikoimaan kuluu myös punaherukka- sekä mustaherukkamehua. Mehut valmistan totta kai artesaaniruoan käsityöperiaatteiden mukaisesti ilman lisäaineita, eli ainoastaan marjoista ja sokerista.

TILAA ENNAKKOON
Gunnel Englund Äppelmust kranförpackning 3 liter.

Omenamehu

Omenatuoremehun puristan omista omenoista. Omenalajikkeet ovat Geneva Early, Rubinola, Discovery ja Lobo. Mehua saa 1,5 ja 3 litran hanapakkauksissa. Keväällä 2022 istutin muutamia uusia omenalajikkeita, joista muun muassa Elize sopii usein myös allergikoille.

TILAA ENNAKKOON
Gunnel Englunds heimlaga limpa skärgårdsbröd.

Viljatuotteet

Leipää ja leivonnaisia valmistan pääasiassa omista viljatuotteistani. Viljat jauhetaan Anttilan myllyssä Porvoossa. Valikoimassa on sekä vehnäjuureen että ruisjuureen leivottua hapanjuurileipää. Olen kehittänyt Pellingin tippa (tai pullapitkoa) leivonnaisen entistä Porvoon tippaa mukaillen ja Tädin mustaleipä pohjautuu taas Maj-Britt Kellgrenin reseptiin. Kumpaakin on tarjolla. Saatavuuden mukaan myös kaurahiutaleita, spelttiriisiä sekä spelttijauhoja myydään toreilla ja markkinoilla.

TILAA ENNAKKOON
Gunnel Englund potatis och rotfrukter

Perunaa

Varhaisperunaa on usein myynnissä suoramyyntipuodissa. Jo monta vuotta viljelemäni perunalajike Solist on edelleen valikoimassa. Solistin kysyntä kasvaa ja vastanostettuna se onkin todellinen herkku!

Marjoja ja omenaa

Myyn ennakkotilauksesta sesongin aikana tuoreita herukoita ja karhunvatukoita sekä omenia, joten ota yhteyttä!
Gunnel Englund gör naturvandringar.

Maatilamatkailu

Maatilaturismi on osa toimintaamme ja teemme tilauksesta muun muassa opastettuja luontokävelyjä Pellingissä. Luontoretki räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan niin vierailukohteiden kuin retken teemankin osalta. Kävelyretken aikana on myös mahdollista pysähtyä piknikille, esimerkiksi marjapiirakan ja kotitekoisen mehun kera. Hinta muodostuu kävelyretken keston sekä toivottujen eväiden mukaan. Luontokävelyjä järjestetään tavallisesti 1–12 henkilölle mutta myös isommat ryhmät voivat tiedustella palvelua. Luontoelämys on myös mahdollista toteuttaa yhdessä muiden Pellingin yrittäjien kanssa ja retken sisältö räätälöidä sen mukaan.

OTA YHTEYTTÄ

Smakresan

Makumatka

”Saariston makumatka” on elämys ja tilatuote joka tilataan etukäteen 1–10 henkilölle. Makumatka tarjoaa makunautintoja ruokavuoden joka vuodenajalta. Kaikki tuotteet liittyvät tavalla tai toisella Smedsin tilaan Pellingissä. Makumatka tapahtuu Smedsin tilan isotuvassa ja Gerda Englund on matkalla mukana!
Makumatka kestää noin 1–2 tuntia riippuen ryhmän koosta. Hinta per henkilö 30€. Myös tämäkin tuote voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan.

Tilalla järjestetään tavallisesti pari kertaa vuodessa pop-up kahvila tai ravintola, usein samanaikaisesti kylässä järjestettävän tapahtuman kanssa.

OTA YHTEYTTÄ