Gunnel Englund sylt hillot

Hilloja

Hilloni ovat puhtaita maultaan ja tehty artesaaniruoan käsityöperiaatteiden mukaisesti ilman lisäaineita.
Osa tuotteista on ainoastaan kausituotteita. Usein valikoimassa olevia hilloja ovat karhunvatukka-, mansikka-, vadelma-, kirsikka- ja erilaiset herukkahillot. Karviaismarja- ja mustikkahilloja sekä pihlajanmarjahyytelöä löytyy myös usein.
Gunnel Englund saft mehut

Mehuja

Mehut valmistetaan pääasiassa omista raaka-aineista. Suosittua raparperi-mansikkamehua on usein tarjolla kesäisin, kuten myös puna- ja mustaherukkamehuja. Syksyisin löytyy usein omenamehua ja aronia-omenamehua. Mehut valmistetaan tietysti artesaaniruoan käsityöperiaatteiden mukaisesti ilman lisäaineita, eli ainoastaan marjoista ja kotimaisesta sokerista.

Omenamehu

Syksystä 2019 teemme omenamehua omista omenoista. Omenalajikkeet ovat Geneva Early, Rubinola , Discovery ja Lobo.
Gunnel Englund glögg glögi

Glögi

Glögiä on valikoimassa melkein vuoden ympäri, mutta jouluhan on glögisesonkia ja silloin on tarjolla laajempi valikoima. Useimmiten valikoimassa oleva glögi on Omena-Pihlajanmarjaglögi. Se voitti kultaa ensimmäisissä Artesaaniruuan suomenmestaruuskilpailuissa vuonna 2016! Glögit valmistetaan tietysti artesaaniruoan käsityöperiaatteiden mukaisesti, eli paikallisista raaka-aineista sekä ilman lisäaineita.
Gunnel Englund spannmål

Viljatuotteet

Kaikki myymäni viljatuotteet viljellään tilalla ja jauhetaan/jalostetaan Anttilan myllyssä.
Tuoreuden takaamiseksi tuotteita valmistetaan pienissä erissä.
Valikoimassa on melkein aina kaurahiutaleita aamupuuroa varten tai leivontaan. Lisäksi spelttijauhoja on lähes aina saatavilla.
Omasta viljasta leivottua leipää ja muita leipomuksia sekä makeita leivonnaisia kuten suklaakakkua ruisjauhoista ja kauralastuja omista kaurahiutaleista löytyy myös valikoimasta, mutta ei säännöllisesti.
Gunnel Englund potatis och rotfrukter

Perunaa, juureksia ja vihanneksia

Varhaisperunaa, erilaisia vihanneksia ja juureksia vuodesta ja säästä riippuen. Yhä useammin kysytty perunalajike, jota olen viljellyt jo monta vuotta ja joka edelleen on valikoimassa, on Solist. Hyvissä olosuhteissa se on oikea herkku vasta nostettuna! Siikli on myös tähän asti joka vuosi valikoimaan kuulunut lajike. Kokeilen joka vuosi jotakin uutta varhais- tai kesäperuna lajiketta ja kesällä 2019 tulen kokeilemaan Privilegiä. Myöhemmin syksyllä löytyy usein myös Agilaa, joka on isohko kuoriperuna.
Logo

Maatilamatkailu

Maatilamatkailu kuuluu toimintaamme ja teemme muun muassa opastettuja luontokävelyjä tilauksesta. Luontokävely räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan. Sekä vierailukohteissa että aiheissa voidaan huomioida asiakkaan toiveet. Mahdollisuus myös piknikille kävelyn aikana, esimerkiksi marjapiirakkaa ja kotitekoista mehua. Hintaan vaikuttavat kävelyn pituus/kesto sekä mahdolliset syötävät. Luontokävelyjä järjestetään tavallisesti 1–12 henkilön porukoille mutta myös isommat ryhmät voivat tilata palvelun.

OTA YHTEYTTÄ

Smakresan

Makumatka

”Saariston makumatka” on elämys ja tilatuote joka tilataan etukäteen 1–10 henkilölle. Makumatka tarjoaa makunautintoja ruokavuoden joka vuodenajalta. Kaikki tuotteet liittyvät tavalla tai toisella Smedsin tilaan Pellingissä. Makumatka tapahtuu Smedsin tilan isotuvassa ja Gerda Englund on matkalla mukana!
Makumatka kestää noin 1–2 tuntia riippuen ryhmän koosta. Hinta per henkilö 30€. Myös tämäkin tuote voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan.

Tilalla järjestetään tavallisesti pari kertaa vuodessa pop-up kahvila tai ravintola, usein samanaikaisesti kylässä järjestettävän tapahtuman kanssa.

OTA YHTEYTTÄ