Gunnels bakada bröd, spannmålet är odlat på Smeds.

Varifrån kommer spannmålet till mina bröd?

En del av det spannmål jag använder i mina bröd kommer från min egen gård, Smeds från 1872, belägen i den natursköna Pellinge skärgård. Jag samarbetar även med grannar och lokala odlare i Borgåregionen för att säkerställa högsta kvalitet och hållbarhet i mina råvaror. Spannmålet förädlas med omsorg vid Andersböle kvarn till flingor, mjöl och korn. Kvarnen är en liten kvarn som i över 80 år har malt bygdens grödor. Spelten mal jag igen själv i en liten kvarn i mitt förädlingskök – precis innan jag bakar brödet, för att bevara dess näringsämnen och smak.

Jag värnar om rena och välbalanserade smaker. Kumminet som ger rågbrödet och skäriknäckebrödet sin karaktäristiska smak odlas av en odlare i Mörskom, en grannkommun till Borgå. Saltet jag använder är fritt från tillsatser och bidrar till den naturliga smaken i mina bröd.

Mitt mål är att skapa hantverksbröd av högsta kvalitet, där varje ingrediens har en tydlig roll i smaken och helhetsupplevelse.

Några av mina mest omtyckta produkter är:

  • Speltsemlor – bakade på vatten, vete, spelt, jäst och salt.
  • Lilla skäriknäckebrödet – tillverkat med traditionella metoder på rågrot. Innehåller vatten, råg, spelt, salt och kummin.
  • Heimlaga limpan – en mustig klassiker som får sin smak av äppelmust, råg, havre, malt, sirap, jäst, salt och kummin. Denna limpa belönades med guldmedalj vid Mathantverks-FM 2020.

Du kan beställa mina bröd på förhand genom att fylla i beställningsformuläret.

Har du frågor gällande mina bröd - ta kontakt!