Från jord till bord – därför kostar mathantverk lite mera
Tack för att du väljer mathantverk!
I min verksamhet står mathantverk, hållbarhet och kvalitet i fokus. Varje steg – från odling till färdig produkt – präglas av omsorg, hantverksskicklighet och en tydlig spårbarhet.
På min egen gård Smeds odlar jag äpplen med stor omsorg och noggrannhet. Träden beskärs varje vårvinter för att ge de bästa förutsättningarna inför sommaren. När blomningen börjar i början av juni startar den dagliga bevattningen och omsorgen pågår hela säsongen fram till september.
I augusti inleds skörden av de första äpplena av den tidiga sorten Geneva Early. Hos oss plocks alla äpplen förhand av familjen. De äpplen som ska bli must transporteras varsamt till musteriet på fastlandet. Där pressas de, musten pastöriseras och är helt utan tillsatser. Jag är själv med i varje steg, från att fylla de praktiska kranpåsarna till att fästa produktetiketterna för hand. Sedan tar jag musten tillbaka till gården där den lagras tills jag säljer dem på Pellinge sommartorg, marknader och i min direktförsäljningsboda – där du kan handla dygnet runt.
Det är mycket arbete, men också en stor glädje! Det bästa av allt? Jag har de mest uppskattande och medvetna kunderna, som delar mina värderingar om kvalitet, äkthet och hållbarhet. Tack för att du väljer mathantverk!